maak kennis met joy

Na een intensieve verbouwing van ruim 8 weken is het eindelijk zover: op donderdag 18 april 2024 opent de 40e Cotton Club winkel haar deuren in de historische binnenstad van Delft. Wij spraken met Joy, de Store Manager, over de verbouwing, het merk Cotton Club en de musthaves van deze zomer.


‘Het is geweldig om na weken hard werken de deuren te mogen openen van deze prachtige winkel', zegt Joy met een glimlach. De gloednieuwe winkel biedt ruim 500m2 aan fashion inspiratie. Joy legt uit: we willen onze winkels laten aanvoelen als een charmante boetiek.

 

Wat maakt Cotton Club zo bijzonder in vergelijking met andere modewinkels?

‘We horen vaak van klanten dat onze winkels licht en zomers aanvoelen’, zegt Joy. Daarnaast heeft de collectie een bepaalde stijl die veel vrouwen aanspreekt. Het is vrouwelijk, draagbaar, comfortabel en heel uitgewerkt. Elk item heeft wel een extraatje: een borduursel, print, ruffle of mooi knoopje. Verder wordt er gebruikgemaakt van veel zachte kleuren, zoals off-white en beige. Dit is kenmerkend voor Cotton Club.

 

Waarom een winkel in Delft?

Toen we de kans kregen om een winkel te openen in Delft was dat geen moeilijke keuze. Het is gezellig winkelen langs de mooie grachten en pittoreske straatjes van Delft. Een echte winkelstad. Wij denken dat Cotton Club een mooie aanvulling is op het bestaande winkelaanbod.

''Ik heb het merk de afgelopen twee jaar enorm zien groeien en ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken.'

Wat is dé Cotton Club klassieker?

De co-ord sets in mooie prints zijn typisch Cotton. Ieder seizoen zijn er leuke nieuwe sets. Denk bijvoorbeeld aan een flare- of palazzo broek met bijpassende top.

Wat gaan we zien deze zomer?

De opening van Delft valt precies samen met de start van het nieuwe seizoen. De winkel is gevuld met prachtige nieuwe zomeritems in vrolijke, frisse kleuren. Je ziet dit seizoen veel kleur en linnen. Onze swimwear is dit seizoen ook flink uitgebreid met bikini’s en badpakken in verschillende kleuren, materialen en ontwerpen.

Wat is de musthave van deze zomer?

Linnen! Dat ga je veel zien deze zomer. We hebben verschillende toffe items van linnen, in een mooie naturelkleur of wit. Mijn favoriete item op dit moment is de linnen overslagjurk.

Werk je al lang voor Cotton Club?

Ik werk nu ruim twee jaar voor Cotton Club. Ik ben begonnen als Deputy Shopmanager bij Cotton Club in Leidschendam en nu heb ik de mooie stap mogen maken als Shopmanager van de winkel in Delft.

Vanaf het allereerste begin ben ik fan van Cotton Club. Ik draag veel kleding van Cotton Club, net als mijn vriendinnen en familie. Ik vind het dan ook geweldig om te mogen werken voor dit merk en als eerste de nieuwe collecties te zien binnenkomen. Ik heb het merk de afgelopen twee jaar enorm zien groeien en ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken.

Wat maakt je werk leuk?

Mijn baan is heel veelzijdig. Het allerleukste vind ik de winkel helemaal mooi maken, in samenwerking met onze visual merchandisers. Wanneer ik dan zie dat de presentatie van de kleding in de smaak valt bij onze klanten, dan ben ik mega trots.

Ook hebben we een goede band binnen het team. Dat zorgt voor een fijne sfeer op de werkvloer en maakt het werk nog leuker. Vanuit het bedrijf wordt ook veel gedaan om het teamgevoel te versterken. Er worden veel borrels en teamuitjes georganiseerd. Er is altijd wel een activiteit om naar uit te kijken!

Tot slot, zijn we benieuwd naar jouw favoriete vakantiebestemming? 

Dat is Italië! Ik ben al op veel plekken geweest. Er is nog zoveel meer te ontdekken en om van te genieten daar.