01.Biologisch katoen: Biologisch katoen is een milieuvriendelijker alternatief voor katoen. Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van schadelijke pesticiden en insecticiden en gebruikt minder water dan conventioneel katoen.

02. Gerecycled katoen: Gerecycled katoen wordt gemaakt van textielresten uit het productieproces die anders weggegooid zouden worden. Deze textielresten worden versnipperd tot het weer vezels zijn. Aan de gerecyclede katoenvezels worden andere vezels toegevoegd en hier worden dan nieuwe garens van gesponnen.

03. Gerecycled polyester: Gerecycled polyester wordt gemaakt van plastic afval zoals plastic flessen. Het plastic afval wordt ingezameld, gesorteerd, schoongemaakt, versnipperd en uiteindelijk omgesmolten tot nieuw plastic waar de gerecyclede polyester garens mee geproduceerd kunnen worden. Het gebruiken van gerecycled polyester is een manier om het plastic afval dat eindigt op de vuilnisbelt of in verbrandingsovens te verminderen.

04. Linnen: Linnen is een natuurlijk materiaal gemaakt van de vlasplant. In vergelijking met conventioneel katoen heeft een vlasplant maar weinig water nodig om te groeien, wat linnen een duurzaam materiaal maakt.

05. Gerecycled polyamide: Gerecyclede polyamide wordt zowel gemaakt van afval zoals oude visnetten en gebruikte tapijten als ook van textielresten uit het productieproces. Dit afval wordt versnipper en omgesmolten tot een plastic materiaal waar polyamide garens mee geproduceerd kunnen worden. Door te kiezen voor gereycled polyamide gebruiken we minder nieuwe grondstoffen en verminderen de hoeveelheid afval dat eindigt op de vuilnisbelt of in de verbrandingsovens.

06. Lyocell: Lyocell is een kunstmatige vezel gemaakt van natuurlijke materialen. Via een chemisch proces wordt cellulose uit houtsnippers gehaald. De cellulose wordt gebruikt om lyocell vezels mee te produceren. Bij lyocell vezels gebeurt dit binnen een milieubewust gesloten systeem. Dit betekent dat de chemicaliën en het water dat gebruikt wordt voor de productie steeds worden hergebruikt.

07. LENZING™ ECOVERO™ viscose: LENZING™ ECOVERO™ viscose vezels worden gemaakt van hout afkomstig uit gecertificeerde en gecontroleerde duurzame bosbouw. Het produceren van LENZING™ ECOVERO™ viscose vezels genereert tot 50% minder CO2 uitstoot en watergebruik in vergelijking met conventioneel viscose.

LENZING™ en ECOVERO™ zijn trademarks van Lenzing AG.

08. TENCEL™ lyocell: TENCEL™ lyocell vezels worden gemaakt van hout afkomstig uit gecertificeerde en gecontroleerde duurzame bosbouw. TENCEL™ lyocell vezels worden geproduceerd met een milieubewust gesloten systeem. Binnen dit systeem wordt meer dan 99% van het gebruikte water en het gebruikte oplosmiddel hergebruikt. Ook zijn TENCEL™ lyocell vezels biologisch afbreekbaar.

TENCEL™ is een trademark van Lenzing AG.

Wil je meer weten over onze aanpak van duurzaamheid? Klik dan hier.